Ако с настъпването на лятото, копнеете за разходки сред свеж планински въздух със сигурност ще увеличите апетита си, а какво по-вкусно може да побавите в кошницата си за пикник от неустоимите бисквити. Те са идеалната храна за пикник, понеже лесно се опаковат, не се развалят в горещините и са невероятно вкусни. Ако ви предстои подобно изживяване изберете между 10 неустоими вида, които може да добавите в кошницата си.
Бисквити със сметана и малини
За да се насладите на това изкушение, пресейте заедно 1 ¾ чаши брашно, ½ чаена лъжичка сол и една чаена лъжичка сода за хляб. В друга купа, смесете 1 ½ чаши захар, 10 супени лъжици безсолно масло, екстракт от ванилия и 1 яйце. Разбийте с миксер, докато сместа стане пухкава. След като приготвите сместа от брашното, тестото за бисквити е готово.
Използвайте формички, за да оформите тестото и го разстелете върху хартия за печене. Печете в продължение на 4 минути. За глазурата, разбъркайте пюре от малини, 2 супени лъжици захар и разтопен бял шоколад.
Орехови топки
Използвайте миксер, за да разбиете ½ пакет разтопено масло, ½ чаша пудра захар и екстракт от ванилия, докато сместа стане гладка и побелее. Разбъркайте двете чаши с брашно с ¼ чаена лъжичка бакпулвер, докато се размеси добре. Добавете чаша нарязани орехи. Разточете тестото на топки и изпече във фурна на 300 градуса в продължение на 25 минути.
Черешови шоколадови бисквитки
Разбийте в купа, с миксер 1 ½ разтопено масло и 1 ½ чаши захар. Добавете 2 яйца, като продължавате да разбърквате с миксера на средна скорост. Разбийте 1 ½ чаши брашно, ¾ чаша неподсладено какао на прах, сода бикарбонат и щипка сол. След като сместа се разбърка добре, добавете чаша препечени орехи и парченца шоколад. Печете на 375 градуса, около 12 минути.
Хрупкави бисквити с фъстъчено масло
Както в предходната рецепта, започнете с разбъркване на маслото и захарта. Добавете яйце, ¾ чаша фъстъчено масло и една чаена лъжичка екстракт от ванилия към сместа. Пресейте брашното, содата и солта, като продължавате да разбърквате с миксера. Добави в 2 чаши ориз и чаша нарязани фъстъци.
Черно-бели бисквитки
За бялата половина, трябва да използвате пудра захар, а за черната глазура шоколад. Единственото което трябва да направите е да потопите двата края на бисквитите в различните глазури.
Бисквити с лимон и извара
Изстискайте достатъчно лимони, за да получите ¾ чаша сок. Оставете лимоновите кори да заврат, като добавите към тях ¾ чаша захар, масло, 2 супени лъжици царевично нишесте и сол. Разбийте 4 яйчни жълтъци, добавете към сместа и варете на слаб огън около минута.
Слепени бисквити с боровинки и сметана
За бисквити с боровинки и сметана, ви е необходима ½ чаша пресни боровинки, една супена лъжица вода, 3 супени лъжици захар, една супена лъжица пресен лимонов сок и щипка царевично нишесте. Оставете да заври на слаб огън, докато се получи мека паста. Пасирайте в блендер и варете, докато сместа се сгъсти.
Джинджифилови бисквитки
За приготвяне на джинджифилови бисквитки са необходими брашно, смлян джинджифил, сода за хляб, захар, яйца, меласа и масло. Тези бисквитки издържат на съхранение в продължение на седмица.